BuildIN Webáruház

Kérdése van? +36302403520

Kategóriák
BuildIN Webáruház

Kérdése van? +36302403520

  • Kategóriák
    • Akciók
    • Háztartási gépek
    • Konyhai gépek, eszközök
    • Mosogatótálcák és csaptelepek
    • Szépség - egészség
    • Otthon
    • Fürdőszoba
    • Konyhabútorok
    • Kert
    • Barkács
  • Rólunk
  • Beüzemelés
  • Szaktanácsadás
  • Kapcsolat
  • Blog
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
56 290 Ft
  1. Fermentáló (erjesztő) készülékek
  1. Konyhai gépek, eszközök
  2. Fermentáló (erjesztő) készülékek

Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1

Cikkszám: 
VEGBNK021
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
Raktáron
56 290 Ft
Szállítási határidő:
2-7 munkanap
Vegital FERMENTÁLÓ BNK02-1
  • Részletek
  • Adatok
Részletek

Fermenter Brown - Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").
Ugyan csak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is. 
Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani!
A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára, amelyet már a webshopunkban is beszerezhettek hozzá:
• Joghurt, tejföl (mezofil), kefir baktérium kultúra
• Sajtkultúrák: krémsajt, fetasajt, gyúrtsajt, parmezán stb.
• Zöldség- és gyümölcs erjesztő kultúrák
• Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt, akkor szükséged lehet még kalcium-kloridra is, amelyet szintén megvásárolhatsz nálunk.

A készülék jellemzői:
• pontos, folyamatos fermentáció
• teljes felületű hőszigetelés
• egyenletes fermentációs hőmérséklet
• digitális kijelző
• programozható fermentációs idő
• automatikus kikapcsolás funkció
• automatikus átváltás erjesztésről hűtésre
• beépített elektronikus hűtőrendszer
• hangtalan működés
• rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság

A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál:
• Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok
• Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok
• Natto (erjesztett szójabab)
• Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel)
Erjesztett italok, rizsbor (szaké)

Mi is az a fermentálás - általánosságban?
A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.


Mi történik ilyenkor? 
A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.
A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).
A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!
A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!
Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.
Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik!


És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?
Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben).
A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.
A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.

Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!
És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!
A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.
A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.
Ha szeretnéd látni, a fermentáló készüléket működés közben akkor kattints a képre!
A youtube csatornánkon megnézheted hogy készül a kimchi, a kesu kefir, a rizs joghurt fermentáló készülékben.


Mellékelt tartozékok:
• Használati útmutató
• Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel
• 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel
• 2 db fermentáló tálca
Műszaki adatok:
Űrtartalom  1,2 l
Feszültség  230 V
Frekvencia  50 Hz
Teljesítmény  2-40 W
Súly  3,4 kg
Méret  250x250x200


További receptek, információk érhetők el:
• a Vegital, ahogy mi szeretjük elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még a vásárlás előtt állnak, illetve azokat is, akik már rendelkeznek a készülékkel,
• a Vegital Youtube csatornáján sok recept videót találsz, amelyek segítenek a kezdetekben.

Adatok
Gyártó:
Vegital
Gyártói cikkszám:
BNK02-1
EAN:
6938207836853
Tömeg:
3,3 kg/db
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Garanciális feltételek
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Vilen Építőipari Kft.
  • 1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 5.
  • +36302403520
  • info@buildin.hu
  • facebook

  • twitter

  • pinterest

  • instagram

Hírlevél

NE MARADJON LE
ÚJDONSÁGAINKRÓL

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként kedvezményeinkről.

Feliratkozás
Árukereső.hu Árukereső.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Akciók
  • Háztartási gépek
  • Konyhai gépek, eszközök
  • Mosogatótálcák és csaptelepek
  • Szépség - egészség
  • Otthon
  • Fürdőszoba
  • Konyhabútorok
  • Kert
  • Barkács
  • Rólunk
  • Beüzemelés
  • Szaktanácsadás
  • Kapcsolat
  • Blog
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.